Shtëpia

Departamenti i Letërsisë zhvillon një veprimtari promovuese të disa botimeve shkencore 2016-2017

Departamenti i Letërsisë i Fakultetit të Shkencave Shoqërore pranë Universitetit të Shkodrës “Luigj Gurakuqi”, në kuadër të 60-vjetorit të krijimit të USH-së, organizon një veprimtari promovuese të disa botimeve shkencore të pedagogëve të këtij departamenti. Në aktivitetin promovues: “Studime letrare 2016-2017” do të prezantohen librat:

“Shqiptarë në liri. Diaspora shqiptare në Amerikë” Prof. dr. Eleni Karamitri

“Probleme, autorë dhe vepra nga letërsia shqipe bashkëkohore” Prof. as. dr. Arben Prendi

“Arti poetik” dhe “Fjalori i rimave” Prof. as. dr. Vinçens Marku

“Në kërkim të një drame “ndryshe”” Dr. Gëzim Puka

Promovimi zhvillohet ditën e mërkurë, më 13 dhjetor 2017, ora 11:00, në Bibliotekën Shkencore Universitare.

Kualifikimi i stafit akademik të USH

Profesorë 10%
 
Profesorë i asociuar 22%
 
Me gradë Dr. dhe/ose me titull docent 39%
 
Me gradë Asistent lektor 29%
 
 

Studentët

11988 studentët me kohë të plotë.
 
2153 studentët me kohë të pjesshme
 
1885 studentët në cikël të dytë
 
12 Sudentë në Ciklin e III (Doktoratura).